2 mars 2010

Tisdag 2 mars

Dagen har varit bra. Amningen har funkat fint så om vi sköter oss så här bra så ryker snart sonden - wihooo! Det blir i sf första gången sen 12 feb som vi får se henne utan slang i näsan!

Frida har dessutom klarat hela dagen utan morfin. Hon fick en dos i morse och skulle få sin nästa vid lunch men sköterskan bestämde att Frida skulle få säga till när hon behövde mer och det hade hon inte gjort när mamman gick hem vid 20:30 - skönt!!


Lite nakenfis innan förmiddagsamningen. Det är skönt att de flesta slangar och sladdar är borta, här har vi tom tagit bort elektroderna... (de var nedbajsade...)En sak som vi vill ha bort är CVK:n (central venkateter), den sitter i halsen på Frida och ser faktiskt lite otäck ut. Dessutom är slangarna är så lätta att fastna i. Den tar de bort när Frida äter sina fulla måltider (än så länge håller vi fortfarande på att trappa upp - idag var det 45 ml/gång och höjningen av det är beroende på kissandet --> inkomster = utgifter ;). Frida får mat var 3:e timma, dygnet runt.

Väldigt skönt att vara naken! :)
Jodå, vi har redan börjat träna flörtande.
What?! Du skämta med mig aprillo!!

*fniss*

Om Frida fortsätter att vara stabil får vi eget rum så snart det blir något ledigt på avdelningen. Hon kommer fortfarande vara uppkopplad med elektroder och syremättnadsmätaren men vi får sova med henne och vara med henne hela natten. Vi får vara med vår dotter hela natten... Ni hör hur fantastiskt det låter... Och steget efter eget rum är ju att åka hem... men vi tar en sak i taget. Fast det går inte att förneka att vi är lite ivriga.

Imorgon ska vi åka till Halmstad och möta upp mormor, morfar och Bella. Det är dags för Bella att komma hem! Wihooo! Vi har tänkt ta med Bella till sjukhuset imorgon så att hon får träffa Frida igen. Vi har varit lite oroliga för en vattkoppsmitta på dagis men nu har det gått tre veckor sen vi hörde om den och ingen mer har blivit smittad så då är det ju lugnt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!