19 oktober 2010

Frida - maten & vikten, del 2

Igår blev det för lite ätit och för påverkat allmäntillstånd hos lilla fröken filur så på kvällen åkte vi in till barnmottagningen i stan. Innan vi åkte dit hade Frida ätit 1 dl välling till frukost, 1 dl till lunch och 2 msk gröt. Vi åkte in klockan 17. Frida var väldigt dämpad hela dagen. Hon jollrade ibland och hon gnällde ibland men mest var hon dämpad och bara satt och tittade. Och hon såg inte glad ut, alls. Lilla skruttan.

Så vi åkte in och Bella fick vara hos familjen Åkerblom (puuh), där fick hon se på film och så fick hon spaghetti och köttfärssås, vilken lycka.

Doktorn kollade på Fridas öron, näsa och hals, och så tog de snabbsänka. Allt såg bra ut, förutom allmäntillståndet. Så vi fick med oss en plastspruta så att vi kunde "tvångsmata" Frida med välling om hon vägrade att ta. För 2 dl välling är på tok för lite, åtminstone 6,5 dl ska det vara. 1 dl per kilo kroppsvikt var en bra riktlinje.

Doktorn tyckte att vi skulle ha fortsatt kontakt med hjärtmottagningen och om Frida inte fick i sig mer mat så skulle vi åka in till Östra så att de fick sätta in en sond. Det ville vi inte ju. Och inte Frida heller. Hon verkade förstå allvaret så i bilen hem från sjukhuset så tog hon 1,5dl välling!!! Och sen jollrade hon en längre stund när vi kom hem! Och hon började kryphasa!! Följde efter en boll. :)

På kväll-natten väckte pappan henne och gav henne välling igen och då tog hon 170ml. Heja heja!! I morse tog hon 1,5dl igen och nu är det mesta av vår lilla Frida tillbaka. Frida Fighter, del 2. :) Idag har hon kräkts lite grann men det mesta var slem och det var nog bara bra att det kom upp. Hostan består alltså.

Under dagen igår pratade mamman med hjärtmottagningen och de tyckte också att vi skulle åka in och kolla sänkan. De ville också att mamman skulle åka ner och väga filuren så det gjordes och hon hade gått ner lite gran sen sist, nu stod vågen på 6,61kg. Inte mycket ner men nu var det ju uppåt vi skulle.

Hur som helst, på torsdag ska vi kolla Fridas njurar och då skulle vi även få komma förbi hjärtmottagningen så skulle de kolla vikten och hennes syremättnad. Det känns ju bra. Vi hoppas även att vi får kontakt med en dietist så att vi kan optimera Fridas mat lite mer. Hon behöver ju absolut mer energi men att ge det på rätt sätt, utan att mätta för mkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!