26 oktober 2010

Frida - maten & vikten, del 3

Liten uppdatering...


Idag har Frida faktiskt velat smaka på maten vid lunch. Det blev förstås barnmat toppad med parmesan. :)

Men det är inte mkt hon äter än men vi är glada bara hon vill smaka. Idag har hon ätit 1 msk gröt, 1 msk lunchmat, 110ml välling, 1 msk middagsmat, ½ banan (över hela dagen), ½ kiwi, ½ clementin och 90ml välling. Så här mkt MAT/FRUKT har det inte varit på nästan två veckor. 

De andra dagarna har vi försökt men då har hon inte ens velat smaka, och om hon har smakat så har hon ofta kräkts upp det... så vi har kört på välling och då får hon i sig ca 3dl i vaket tillstånd och sen har vi varit tvungna att komplettera när hon sover... skönt att hon äter då i af men helt rätt känns det ju inte. Så det har väl blivit ungefär 5-6dl välling/dygn - bottenrekord 380ml och topprekord 710ml.

Idag var vi på bvc igen och vägde och då hade hon gått ner i vikt, 6,57kg. I och med att hon inte har så mkt reserver att ta på så är det ju inte så bra. Men vi får bra stöd på bvc, Märta skulle ringa hjärtmottagningen i veckan och prata med dem. Och hon skulle även prata med dagis och se om Bella kunde få fler timmar. För som det är nu så går det ju väldigt mkt energi till Frida. Mamman har varit helt slut på kvällarna. 

Men som sagt... vi hoppas att det vände idag och att hon i af börjar vilja äta igen. Och sen får vi väl jobba på att få upp henne i vikt också... 


Och mitt i allt detta så har ju Frida börjat bli mobil. Idag kryphasade hon sig från hallen in till Bella i lekrummet. Hon har börjat ställa sig på knä mot saker. Så det är skönt att hon utvecklas trots allt. 


I helgen har mormor, morfar och Ida varit här. Skönt för Bella att få lite mer uppmärksamhet och skönt med sovmorgnar för päronen. Båda barnen har strulande nattsömn för tillfället. Frida vaknar och hostar 1-2 ggr/natt (så pass mkt att vi måste ta upp henne) och Bella är lite orolig och "orkar inte blunda". Zzz. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!