28 oktober 2010

Mjölkallergi?

Igår var vi till hjärtmottagningen och gjorde ultraljud på Fridas hjärta med anledning av att Frida inte äter så bra och har tappat i vikt. Allt såg bra ut och syremättnaden låg på 99 procent. Inget konstigt där.

Vi fick träffa en dietist och pratade även med en läkare som var på studiebesök. Tillsammans kom de fram till att Frida eventuellt inte tål mjölk. Det som tyder på det är att hon är lite torr och känslig i huden. Vi ska alltså prova att ta bort allt som innehåller komjölksprotein ett tag och se om det hjälper henne att återfå aptiten och börja gå upp i vikt igen. Sedan igår eftermiddag får Frida Pepticate, som det mjölkfria vällingpulvret heter. Ingen succé än så länge. Igår och idag är bottennoteringar i födointaget. I vaket tillstånd vill hon i princip inte äta alls. En halv kiwi, lite Pepticate, lite kex... Det går bäst att mata henne när hon sover och suger av ren instinkt.

Fridas födointag ligger nu i nivå med en nyfödd.

Pepticate - fritt från komjölksprotein

Frida har ju varit förkyld att bra tag nu och hostat en del, speciellt på natten. Hjärtläkaren tyckte att hon lät tät i luftrören så vi ska ge henne Airomir (luftrörsvidgande) och Pulmicort (kortison), samma mediciner som Bella får.

Vår fina fruktkorg, fylld med smakliga preparat och inhaltionshjälpmedel. Exotiskt så det förslår!

Frida är trots allt ganska pigg. Hon kryper och busar med storasyrran. Hon har också börjat göra försök till att dra sig upp men hittills bara lyckats i spjälsängen.
Fast i vinkelvolten.
Som sagt, i spjälsängen kan hon ta sig upp till sittande och stående... men att lägga sig ner verkar svårare. 
 men det går ju att sova så här också...
I och med att hon är så pass glad och inte ser sjuk ut så känns det som att vi inte blir tagna på allvar riktigt. Vi är såklart oroliga och det är jobbigt just nu. Vi blir så glada när hon tar en tugga och så ledsna när hon ratar en. Det är verkligen upp och ned. Men, vi tror på en vändning snart. Enligt dietisten kan det ta ett par veckor innan man kan se någon bättring (om Frida nu är mjölkallergiker). Frida, fight!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!