30 oktober 2010

Sonden på plats och tankar om det

Idag åkte mamman och Bella på dansskola och pappan och Frida till Östra för att sätta in sonden. Det gick bra och än så länge sitter den kvar.

Dagen började sådär, Frida var nöjd efter 20 ml men nu ikväll smakade hon flera gånger på bitar av sötpotatis och tog även lite kiwi till efterrätt.

Vi har varit tvungna att "mata upp" i sonden efter varje mål eftersom hon inte ätit tillräckligt. Eftersom morgonmålet var yttepyttigt och vi inte har kunnat mata i kapp det så vi räknar med att komma upp i ca 500ml idag. Imorgon räknar vi med att komma upp i 650ml som ska vara hennes dygnsdos i början. Så småning om ska vi upp till ca 130ml/kg, dvs 845ml/dygn.

Det känns både väldigt skönt och väldigt skrämmande med sonden. Skönt att kunna slappna av vid matningen och veta att hon får i sig tillräckligt ändå och skrämmande för att hon verkligen behöver den. Hon har verkligen ingen aptit. Något är alldeles på tok.

Vi hoppas i första hand på att det ska vara brist på energi som gör att hon inte har lust att äta och i andra hand hoppas vi på att det är komjölksallergin som förstört aptiten. Vi kan ju inte längre "hoppas" att det är förkylningen som spökar eftersom den varit borta i över en vecka. Visst är hon fortfarande väldigt tät i andningen och hostar men det är mer av astmakaraktär än förkylning.

Det är väldigt jobbigt att inte veta varför hon inte vill äta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!