20 november 2010

Antiklimax

Ja, igår blev det lite antiklimax här i Kållered. Mamman skulle få en egen helg. Själv hemma. Hela helgen! Fatta vad underbart och behövligt! Pappan skulle ta med sig skruttungarna och hälsa på brollan & kusinerna i Linköping. Skulle. Skulle. Tråkigt ord.

Så här blev det. Frida har varit i uppstarten av förkylning. Igår följde hon med mamman till SCA för att hälsa på gamla kollegorna. Efter lunchen då mamman fått i Frida 190ml kom pappan och hämtade Frida för att åka hem, packa det sista, hämta Bella på dagis och sen dra iväg.

I bilen på väg hem kräks Frida en kaskad. Och det blir rätt mycket kräks av 190 ml välling (ungefär 190 ml kräks... ;). Så väl hemma får pappa plocka ur bilbarnstolen och ta av klädsel för att tvätta den, samt skölja av resten av kräkset.

Pappan blir lite anti att åka men mamman peppar frenetiskt. Så när Frida har sovit klart (hon blev lite matt av kräkandet plus att hon var ju planerat trött, hon skulle ju sova i bilen) så åker mamman och hämtar Bella på dagis. Allt packas in och Frida får mat igen, det är ju fyra timmar sen sist. Den här gången får hon 170ml och det går bra. En stund. Sen kommer allt upp igen. Plus sonden. Mamman ser en slang som sticker ut genom Fridas mun. Det tar ett tag att koppla i vilken ände man ska dra i. Så i stället för en weekendresa till Linköping blev det en kvällstur till Östra.

Natten var okej fram till 4:30 då vaknade F av sin hosta och ville inte somna om. Hon var lite varm också, en snabb örontemp visade på 38,1 så det blev lite alvedon (då var det ju smidigt att ha sonden att spruta ner medicinen i). Vid 6-tiden somnade mamman och Frida om i soffan nere och vid 7:30 var det skiftbyte, då kom Bella o pappan ner och mamma fick gå upp och sova. 

På förmiddagen var Bella på dans med pappan och Frida höll låda här hemma. Piggare och gladare.
fascinerande plastmojäng.
fascinerande utsikt
att vara, eller icke vara...
mm, god sak.
element är lika roliga som sladdar, högtalare och datorer (mitt i detta inlägg tryckte F på datorns av/på-knapp, men som tur är hade inlägget hunnit sparas).
För att omväxling förnöjer så sitter sonden på höger sida denna gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!