2 november 2010

Fortfarande neråt

Mamman och Frida var på bvc idag. Vikten går fortfarande åt fel håll och idag stod vågen på 6,50kg. Vi hoppas att det var botten och att vi nu är på väg uppåt igen.

Idag har vi också varit och tagit prover för sköldkörtel, födoämnesallergi och gjort en mjölkprick, den gav inget utslag (i dubbel bemärkelse). Dock är det fortfarande så att man kan vara komjölksallergiker trots att den inget visar, men visar den så ÄR man det. Puh.

Gårdagen gav högsta dygnsdosen på länge med 580 ml. Dessutom drack hon 80ml*3 på egen hand. Fast det var i ofs också det enda hon ville ha igår. Och lite sötpotatis till lunch. Den här dagen började inget vidare med kräkning efter att mamamn sondat frukosten. Puh. Matintresset har inte funnits alls idag.

Vi har börjat sonda större portioner, idag har vi ökat till 150 ml/gång. Eftersom Frida inte har velat ta så mkt själv idag så har det lagts mycket tid på sondning. Att sonda 100 ml tar ungefär 20 min. Det får inte gå för fort (då kan det göra ont i magen eller så kan hon kräkas) och det får inte ta för lång tid (så att nästa mål blir för tätt inpå). Just  nu är rutinen så att vi ger Frida välling och hon äter det hon vill ha, sen sätter vi henne i matstolen och ger henne ngt att mumsa på samtidigt som vi sondar det hon inte åt. Vi vill ju att hon ska förknippa mättnadskänslan med mat.

Pappa fotar, mamma sondar, Frida tittar.

Nu sover båda skruttarna. Frida har de senaste nätterna sovit med högerfoten utanför sängen. Kanske har vi retat henne för fotsvetten för mycket?
Lilla gosiga mysjäntan med gosefoten.
Och om mamman får dra till med lite gnäll så kan det vara värt att noteras att det är inte det lättaste att vid varje måltid sonda Frida, mata Frida med banan/sötpotatis, äta själv och samtidigt se ut som att det här med mat - det är så roligt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!