5 november 2010

Frida - maten, sonden och energin.

Igår kändes det som att det vände lite för Frida. Hon börjar bli sig själv igen. Hon är piggare och gladare mycket längre stunder. Vi har ju lyckats att få i henne dygnsdosen välling ett par dagar i sträck och det märks verkligen skillnad i energin. Igår blev det två kräkningar så då kom vi inte upp i rek.dosen men det kändes ändå okej eftersom det hade gått bra dagarna innan.

Frida filur i farten

Aptiten är fortfarande inte tillbaka. Imorse tog hon 50ml välling (och då har hon ju inte ätit på 9 timmar) och så fick mamman sonda resten. Till lunch, fyra timmar senare, ville hon ha 15 ml... och varken smörgåsrån eller kiwi var intressant. Men igår åt hon liiiite falukorv och en hel kiwi på kvällskvisten. Så sonden är otroligt viktig, vår livlina.

I onsdags pratade mamman med dietisten som sa att vi skulle koncentrera oss på vällingen och att få upp Frida i vikt igen. Sen när vi har nått dit så får vi börja fokusera på själva ätandet igen. Men hon tyckte inte att vi skulle vara oroliga att Frida glömmer bort hur man äter eller att hon aaaaldrig mer vill äta igen. Däremot är det bra om hon får lite kex, frukt, mat vid matningen så att hon i af tuggar och smakar ibland.

Vi måste lära oss att fira och njuta av de små framstegen. Så ikväll firar vi en piggare Frida och tar något extra gott till fredagsmyset. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!