30 november 2010

Utan sonden

Efter 4 hela dagar utan kaskadkräkning så började vi såklart känna oss trygga och förhoppningsfulla igen. Vi tror att magsårsmedicinen har gjort det den ska. :) Men idag kom ett litet, litet bakslag. Frida kaskadkräktes så kraftigt att sonden kom upp genom munnen. Lika obehagligt denna gång. 

Det var egentligen dags att gå till dagis och hämta Bella men vi fick skjuta lite på det. Efter badet blev det en kort fotosession. Mamman var ju tvungen att njuta lite. Två fina, gosiga kinder utan tejp och en näsa utan slang. Det måste förevigas på bild och njutas av i verkliga livet.Mamman ringde grannen Johanna för att fixa barnvakt till Bella och ringde sen Hjärtmottagningen för att kolla om det var okej att komma in. Det var det men sköterskan Anna tyckte minsann att mamman skulle testa själv först. Mamman kunde ju såklart inte motstå "Det gick ju jättebra sist, du var ju väldigt, väldigt duktig. Jag tror att du klarar det." Så i stället för barnvakt så fick Johanna vara hållhjälp. 

Mamman var lite stressad (dagishämtning!!), hungrig (hade inte hunnit med lunchen eftersom den precis skulle avnjutas när kaskaderna började regna), nervös (klarar jag detta?) och ivrig att försöka. 

Första försöket gick inte alls. Slangen kom in två centimeter. Andra försöket... slangen kom ut genom munnen. Tredje försöket... slangen kom ut genom munnen. Då tog vi paus. Mamman fick pepparkaka och bubbelvatten, Frida fick skälla färdigt på mamman, mamman ringde hjärtmottagningen som sa "ta det lugnt, vänta tills hon har svalt så ska du se att det går, annars får du komma in." 
Fjärde försöket. Bingo!! Vi fick fast tejpen, tröstade Frida, testade sonden och konstaterade - vi klara't!!! Fasen så gött! Frida är en tålig rackare och mamman är en tålig kämpe med. För det gör ont i mammahjärtat när lilltösen gråter så det kommer tårar och är alldeles förtvivlad. 

Men som sagt, vi klarade det och nu är vi rustade för Gran Canaria!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!