12 december 2010

Krupp o kräks

Bella var lite trött efter fredagnattens bravader och tog det rätt lugnt på lördagen. Här kopplar hon av med lite spel på ajfånen. 
Vi ägnade även lördagen åt lite julgodistillverkning. Det blev chokladbräck, pepparkakskola, tryfflar och ingefärspäron. Här är det bräckverkstad. (För den orolige, B har tvättat och spritat händerna noga innan tillverkningen...(vi får se om det räcker)).

Idag har Bella varit feberfri hela dagen och som vanligt igen. Så imorgon blir det dagis (förlåt, Sländan!) och luciatåg!

Mamman har fått egen tid på stan idag! Det var välbehövligt och underbart! Det blev två lyxfikor, lite julklappsshopping, vanlig rolig shopping och lite vila.

Frida kräktes upp sonden två gånger på lördagen och ändå fick vi bara kort på henne med sond. Här är hon pillerillig på högtalarna, som vanligt.
Frida kräktes upp sonden redan efter morgonmålet på lördagen. Vi satte tillbaka den efter att ha gett henne en chans på lunchen, hon tog den alltså inte. Sen kom sonden upp igen på eftermiddagsmålet och då struntade vi i att sätta tillbaka den. För att se om det blev någon skillnad. Hon tog lite grann efter kräkningen, det brukar hon ju göra och hon tog en ordentlig slurk på nattmålet, totalt sett hälften av vad hon skulle ha. På frukosten ville hon inte ha något... fast vi slog knut på oss själva för att få henne slippa sonden ett tag till. Vi försökte med gröt, broccolipäronpuré, välling i stolen, macka i famnen och slutligen välling i sängen - inget funkade dock så sonden fick stoppas ner igen.

Nu på kvällskvisten kräktes Frida igen, och sonden kom upp. I fredags när vi var hos Åkerbloms fick Edith (lika gammal som F) tag på sonden (tror vi - vi såg inte) och drog ut den. Så vi är glada att vi har lärt oss att stoppa tillbaka den själva... annars hade vi nog brutit ihop än mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!