16 januari 2011

Dag 3 utan sond

Imorse var det en väldigt spak liten filur. Frida vaknade vid 7:30 och erbjöds frukost vid 8 men ville inte ha varken gröt eller fil (inte ens med blåbärssylt i). Hon satt mest och sög på tummen och gnällde lite. Så hon fick lägga sig igen och sov en timme till.

Det kan sägas att första dagen var Frida precis som vanligt. Hon stojade och stimmade, skrattade och busade. Hon var nog kanske till och med mer upp i varv än i vanliga fall. Vet inte om det berodde på RS-sprutan eller vad det var. Igår, dag 2, var hon väldigt gnällig och ville helst vara i vår famn.

Vid 9:30 smakade det med risgröt - nästan halva burken! Men det var fortfarande ingen fart i lilla fightern. Hon satt mest och tittade. Lite som Ferdinand... sög lite på sin tumme, tittade sig omkring med sina stora ögon... inget skratt och inga glada tjut.

Vid 11:30 stektes det pannkakor och då smakade det med pannkaka. Mumma! Efter lunchen packade vi in oss i bilen och drog till vännerna, där det bjöds på lek, bus, bullar och lite vardagskonflikter :) Frida ville just inte äta morgonens risgröt men däremot smakade yoggi jättegott! Speciellt när man får äta själv...

Efter det så återvände faktiskt lite av den vanliga Frida. Hon började krypa omkring och ställde sig också upp, hon skrattade lite och tjoade en hel del. Heja Frida!

Så här har dagen sett ut i siffror:


Frukost: 0
Mellanmål: 4,5 msk risgröt, 1/3 smörgåsrån med smör
Lunch: 1/3 pannkaka 
Mellanmål: 1 msk risgröt, 3 msk yoggi, lite bulle
Middag: 0,5 msk matpuré, 1 msk fruktpuré
Kvällsmål: 3 msk gröt, 1 msk fruktpuré
Nattamat: vet vi inte ännu...
Vätskeintag under dagen: 205 ml vatten

Sammantaget kan man väl säga att vi får lite flashbacks från hur illa det faktiskt var innan vi satte in sonden. Hur lite hon faktiskt åt och hur spak hon var då. Det var vääääldigt skönt att hon piggade på sig på eftermiddagen och på kvällen har hon fortsatt varit vid gott mod (trots för lite sömn idag, dessutom :). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!