31 januari 2011

Filur, gastro och dagens hälsa

37,9 visade Fridas termometer i morse. Hostan verkar jobbig men hon har kunnat sova i natt ändå. Vi trodde att hon var bättre i lördags men igår dippade hon lite igen. Det har inte blivit mycket varken mat eller välling. Vi har fått i henne gröt på dagen och välling på natten när hon sover.

Det går inte annat än att säga att hon är en filur. Första veckan smakade hon på den mesta maten, gillade gröten och fruktpuréerna och tog vällingen på natten. Ett par dagar älskade hon lasagnen. I början på förra veckan ville hon absolut inte smaka på lasagnen längre utan det var mest bara välling som gällde. I slutet på veckan ville hon absolut inte ha någon välling och ingen annan mat men däremot smakade gröten gott igen. Förvirring är en röd tråd.

I onsdags var vi på besök på Avd 334, Gastro-enheten. Vi fick träffa en läkare, en kontaktsjuksköterska och så var dietisten Mikaela med. Doktorn klämde, kände och lyssnade på Frida men mest var det ett samtal där vi fick  info om avdelningen och de fick lära känna Frida. I och med att Frida har slutat kräkas, hon har inte kräkts på riktigt sen vi tog bort sonden, samt att hon har börjat visa intresse för mat och har gått upp lite i vikt så tog de inga prover eller gjorde några andra undersökningar.

Det kändes bra. Vi har fått ett namn och nummer till avdelningen så att vi kan ringa dit om det börjar gå åt fel håll för Frida. Vi ska dit och väga henne igen den 14 februari och de tyckte att vi kunde skippa vägningar där emellan.

Vi sa att det var så skönt att Frida hade varit frisk så länge och att det nog var en stor del till att hon visade mer intresse för maten. Dagen efter hade Frida 38.8 i temp.

Ja, ni fattar va. Filur var ordet, sa Bill till Bull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!