19 januari 2011

Rapport från kardiologkonferensen

Dr A ringde igår kväll och berättade vad de kommit fram till på konferensen där alla barnkardiologerna och thoraxkirurgerna är med.

Impuganet, den vätskedrivande medicinen, har fungerat som den ska så leverns storlek har gått tillbaka till normal. Positivt!

Frida är fortfarande övercirkulerad, dvs att blod pumpas till lungorna via både shunt och högerkammare men det är inte för mycket, utan ändå okej. Högerkammaren är visserligen liten men kan fortfarande utvecklas som den ska, så länge vi har tiden med oss.

Slutsats 1. Ingenting kommer att göras förrän Fridas syremättnad sjunker.
--> Det kanske aldrig händer! I så fall, får allt vara som det är. Det betyder att högerkammaren har återhämtat sig tillräckligt. Klart bästa scenariot! :)

Slutsats 2. För att Slutsats 1 ska vara ett alternativ så måste Frida öka i vikt.
--> Det som hade bekymrat Dr A mest när vi var där i december var hennes dåliga tillväxt. Vi pratade om att vi tagit bort sonden och han tyckte att det var bra att vi gav det ett försök.
--> MEN vi får bara till måndag på oss att få henne att börja gå upp i vikt igen. Så vägning på fredag och sen igen på måndag. Och då måste det ha skett en ökning.
--> Nu behöver vi alla tummar och styrkekramar som ni förmår. För sonden vill vi inte ha tillbaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!