27 mars 2011

Frida & maten, magen & läkarna

Jag fick en fråga i en kommentar tidigare varför man ska göra de här undersökningarna och om det är så att läkarna inte vet vad som är fel på Frida. 

När det här började i höstas så kom det som en blixt från klar himmel. En dag tappade Frida aptiten och den minskade och minskade. Vi trodde då att det var pga förkylning och att aptiten skulle komma tillbaka så snart hon var frisk igen. Så blev det ju inte. Under hösten var vi så mitt uppe dels i att sonda och torka kräks och dels i att samtidigt tro "det här är bara tillfälligt, i övermorgon äter hon som vanligt igen". Just då orkade/fattade vi inte att Frida borde undersökas. Under julhelgen när vi var på semester och fick avlastning hann vi börja reflektera mer och inse att det här är inte rätt, så här ska det inte vara.

När vi sen kom hem provade vi ju på livet utan sond och det gick ju till en början väldigt bra. Kräkningarna försvann och Frida verkade äta. När vi var på vårt första besök på Gastro i mitten av januari såg allt ljust ut. En månad senare, 14 februari, började vi nattsonda och det var i den vevan vi kände att vi måste börja tjata på läkarna om att de ska kolla Frida ordentligt. 

Det känns som att vi har stöd från Gastro nu. Att de också oroar sig över Frida. Det var väldigt skönt när läkaren ringde upp mig och frågade hur det var med Frida och samtidigt berättade om planen framåt. Samtidigt så är jag också rädd att de faktiskt ska hitta något... 

För att svara på frågan: Nej, läkarna vet inte vad som är fel. Och de vet inte OM det är något fel. Vissa barn äter helt enkelt inte. Eller äter för lite. Dumma ungar... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!