4 mars 2011

Nja

Idag var vi alltså till avd 334 på Östra, dvs gastro-enheten. Vi träffade dietisten och sjuksköterskan, pratade och vägde. Vågen visade på 7,165kg dvs 45gram upp sedan 1-årskontrollen för 10 dagar sedan. Försumbar ökning med andra ord. Visst kan det bero på att hon kanske just kissat idag och/eller inte hade kissat förra gången så ökningen kan vara större... men den kan alltså också vara mindre. 

Och ja, jag är besviken. Jag hade hoppats på en klar ökning. Frida har ju fått i sig mycket mer nu än innan vi började nattsonda. Det känns verkligen som att vi trampar vatten. Frida har vägt samma i drygt 3 månader, trots alla våra olika försök. 

Jag frågade dietisten om det är vanligt bland barnen på avdelningen att de har svårt att gå upp i vikt, om Frida är normal i sitt onormala liksom. Svaret var att Frida är ovanlig men inte unik, det som gör henne speciell är att hon är väldigt volymkänslig, dvs att vi inte kan ge så mycket för då kräks hon.

Efter magkänslor och påstötning på blogg och bland familj/vänner så bad jag om att få göra en gastroskopi på Frida för att verkligen utesluta reflux eller annat fel inuti henne. Nästa gång vi kommer ska vi i af få träffa en läkare och se vad hon säger. Sköterskan pratade om att göra en tunntarmstömning (?) i första hand.

Vi pratade också om sondningen nu och hur vi ska lägga upp den. De tyckte att vi skulle fortsätta likadant ett tag till men inte hålla igen på kvällsmålet utan i stället dra bort ca 20ml per matsked mat Frida äter. Vi testar. 

Varken igår eller idag har varit några höjdare matmässigt, eller sovmässigt. Vi har flängt för mycket för att Frida ska få ro att sova och det påverkar också ätandet. Så imorgon tar vi en hemmadag. 

Vi hämtade lilla bus tidigare från dagis idag och åkte hem och tog ett bad, alla tre. 

Skrumpnaste fötterna... lika fascinerande varje gång. :)
 Syskonmys. 
  
I natt ska jag få sova och pappan ska få stiga upp klockan 2:30. Me like! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!