12 april 2011

En dag på Östra

Frida var tvungen att fasta 4 timmar innan kontraströntgenundersökningen. I och med att den började klockan 10 fick Frida inte äta efter klockan 6... Det betyder att jag var uppe och sondade 140 ml mitt i natten. Zzz.

En dag på Östra innebär väldigt mycket väntan...

 Tur att det finns leksaker!
 och stora ytor... 
 Vi började dagen med spruta mot RS-viruset. Den sista sprutan. Men den var inte roligare för det utan gjorde faktiskt precis lika hysteriskt ont som vanligt. 

Och på tom mage är den inte ett dugg roligare, faktiskt. Tur det finns en pappa som kan trösta.
 Röntgen av hjärta och lungor gick på ett litet kick. Därefter var det dags för passage-röntgen. Frida fick kontrastvätska i sonden. På bilden ser man sonden med kontrastvätska och man ser att den har börjat spruta ut lite av vätskan i magsäcken. 
 Frida fick ungefär 20ml vätska i sonden och 2 ml i munnen. 
 Första bilderna tog lite längre tid att få fram och det skulle vändas och vridas, liggas på sidan, väntas i några minuter, ta nya bilder... inte så roligt. Speciellt inte på tom mage. Efter första omgången fick vi vänta en dryg halvtimme innan det var dags igen. 

Vänta är tråkigt. Tom mage är tråkigt. Missa förmiddagsvilan är tråkigt.
Efter tredje omgången hann vi luncha och fick även ge Frida 60 ml välling. Efter det började hon kvittra igen... Frida charmade sista sköterskan så att hon knappt kunde slita sig. :) Medan vi väntade på resultatet från sista röntgen, för att få veta om vi fick åka hem eller om det skulle tas fler bilder somnade Frida i vagnen.

En hand håller fast i håret och en ligger avslappnad på magen. 
Svar på undersökningen får vi förhoppningsvis redan på torsdag då vi ska träffa gastro igen. Vi ska även få träffa en logoped som ska kolla när Frida äter. Hm. Vi får väl se om hon äter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!