15 april 2011

Funderingar

Vi har ju hängt en del på Östra den senaste tiden och i måndags lyxade vi till det och åt lunch på KK. På barnsjukhuset finns det bara en kiosk med pastasallad och liknande men på KK kan man få en varm lunch med riktig mat, dock i en plastlåda. När vi satt där och njöt av pannbiffen såg vi alla nyblivna mammor och pappor som kom ner för att visa upp sina nyfödda bebisar för släkt och vänner. Bebisarna låg i sina små plastlådor och mammorna och papporna såg trötta ut men sken som solar, så stolta. Jag har verkligen dubbla känslor när jag ser dem. Dels är jag avundsjuk för att de har friska bebisar, dels är jag rädd för att de inte ska få vara friska länge till. Frida var ju också frisk, i ett dygn. Vi kom också ut till mormor och Bella, trötta men stolta och lyckliga, och visade upp en liten skrynklig skrutt i en genomskinlig plastbytta. Sen blev hon sjuk.

Och samtidigt med alla tankar så tänker jag också att jag vill skrika ut: "Det blir inte alltid som man tänkt sig!!!.... men det blir bra ändå!!!". Jag vill att de ska veta vilken tur de har men samtidigt så ska de ju inte behöva veta det. Det är ju ändå de som är de normala...

Jag har tänkt flera gånger på vad bra det var att de inte upptäckte Fridas hjärtfel när vi var på ultraljudet i v19. Och att de inte upptäckte att en njure var full av blåsor. Visst hade vi kunnat förbereda oss mer men jag tror också att oron skulle ha varit så otroligt mycket jobbigare. Tankarna hade säkerligen skenat iväg. I stället hade jag en mycket bra graviditet. Jag fick också 24 timmar utan oro, där jag ändå hann bygga en viss relation till finingen. Det är jag väldigt glad över.

Jag funderar mycket på OM vi någongång skulle vilja ha ett till barn. Inte alls säkert men oooom... Hur ska vi göra då? Kub? Fostervattensprov? Ultraljud? Jag har ingen aning. Samtidigt som det är skönt att veta, så är det visst så att man inte kan veta ändå... Och, det blir ju inte alltid som man tänkt sig... Hur som helst, om jag tänker på ett tredje barn så är det värsta jag kan komma på: "Tänk om vi får ett barn som inte sover..." Det finns inte i min värld att vi skulle kunna få ett till barn som inte äter... märkligt nog.

1 kommentar:

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!