28 april 2011

Noll

I och med att Frida har gått upp i vikt nu senaste månaden så har vi bestämt oss för att göra ett nytt försök att ta bort sonden. Vi matade upp henne i natt med 300 ml och imorse gav N henne 50 ml vatten med kolhydrattillägg innan han drog sonden.

Dagens övriga intag har blivit 1,5ml impugan, 1,5 ml acetylsalicylsyra och 1,5dl vatten. Dvs ingen mat, ingen välling. Än.

N pratade med gastro igår och kollade så att de samtyckte. Det gjorde de alltså. De tyckte att vi kunde prova 2-3 dagar så det gör vi nu.

Dagens vikt var 7,73kg, trots alla kräkningar! N frågade gastro om det här lite underliga med viktuppgången och sköterskan trodde att det kunde bero på ny mat med fler kalorier och/eller att hjärtat blivit bättre så att kroppen inte behöver jobba lika hårt. Vi hoppas på det sistnämnda alternativet.

Just nu kryper Frida omkring nakenfisandes runt omkring mig. Hon har varit glad hela dagen och "bara" sovit två timmar. Trots att hon inte ätit någonting. Vi får se hur morgondagen blir.

Det känns jättekonstigt att det är N som ringer gastro, som är nere och väger, drar sonden, har kontroll och vet dagens status... Det är ju jag som brukar veta allt och göra allt... Det känns väldigt konstigt men också väldigt bra och väldigt nödvändigt.

1 kommentar:

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!