11 maj 2011

Jorå!

Fridas hjärta klappar minsann på så fint så! Det är fortfarande osäkert om, och i så fall när och vad, något måste göras. Vi får i alla fall två månaders respit till.

Det som jag själv reagerar på är att syremättnaden som hela hösten låg på 99%, nu är nere på 95-96%. Det är såklart heeeelt normaaaalt och inget att oroa sig för. Fast i ärlighetens namn så funderar jag, och oroar mig emellanåt. För det läkarna kom fram till på konferensen i januari var ju att så länge Frida har god syremättnad och inte är blå, så behöver inget göras. Och jag funderar ju på om det här är ett tecken på att hon börjar bli sämre. Men dr A sa att allt såg bra ut nu.

Vi fick också veta att klaffen mellan höger förmak och höger kammare är lite "klumpig" som dr A sa. Hon visade oss den högra klaffen och den motsvarande på vänster sida och visst var det stor skillnad. Den högra var liten, tjockare och hade en klumpigare rörelse medan den vänstra var längre, smalare och rörde sig lite smidigare. Det här var ingen nyhet för doktorn men varken N eller jag hade hört om det förut. Eller inte förstått (så kan det mkt väl vara).

I övrigt fick vi ett bra samtal med dr A och ställde våra frågor, de är faktiskt ganska liknande varje gång... Vad händer nu? Hur verkar det? Så hjärtat ser bra ut nu? Hur märker vi om hon blir sämre? osv. Svaren var också samma. :)

Vi kom något försenade till gastro och träffade dietisten och kontaktsköterskan. Vi vägde Frida både på hjärtmottagningen och gastro. Det var 7470g på hjärta och 7340g på gastro... skillnaden var en ordentlig kissblöja. ;) Vi väljer den högre vikten och säger därmed att vikten har stagnerat från förra veckan (då var det 7495g) och kör på utan sonden.

Frida har blivit lite snorig och i natt hostade hon. Vi har dragit igång stora inhaleringscirkusen för att motverka så gott vi kan. En förkylning just nu känns inte som något lämpligt. Det är fortfarande skört och oberäkneligt det här med maten. Ibland vill hon, ibland inte. Det blir dock bättre och bättre. Chansen att hon faktiskt smakar och äter, i alla fall lite, är mycket större nu än de första dagarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!