7 augusti 2011

Sista natten med sonden!!

I natt är det sista natten med sonden. Vi har trappat ner 320 - 240 -160 och i natt blir det 80 ml. Sen ska det vara slut med de här dumheterna... 

Vi har haft tät kontakt med Graz och bland annat fått följande råd:
Låt 2-3 sorters snacks stå framme hela tiden, byt ut grejerna 3 ggr dagligen.
Låt Frida visa att hon är hungrig och vill ha mat innan ni erbjuder henne något.
Ge henne alltid mindre mat än ni tror att hon vill ha så får hon en positiv känsla av att lyckats med något.

Mycket goda råd, men svåra. Det är svårt att stå tillbaka. Frida kommer dock ivrigt till sin barnstol så fort vi andra satt oss för att äta. Till lunchen idag gjorde vi tre tallrikar med pyttelite mat på varje och så fick hon välja vilken hon ville ha. Hon valde mackan och slickade av smöret. Moroten åkte i golvet och lasagnebiten spottades ut och hon skrapade även av tungan för att markera att det här var INTE gott. Hehe. Balsamicovinäger däremot var gott i en mindre mängd. :)

Det är inte så stora matmängder än och det är ingen större skillnad i hennes intresse för mat. Det mest positiva idag var att hon klämde en fruktsmoothie (Sempers jordgubbs-squeezy) när vi satt fast på parkeringen utanför affären (en gubbe? hade parkerat in oss så jag inte kom in på förarsidan utan efter 25 min väntan fick krångla mig in genom att klättra genom bilen och höll på att fastna med ett ben här och ett ben där. Möjligen finns det på film på youtube, vem vet...). Hur som helst, Frida klämde i sig (nästan) hela squeezyn! Sen pladdrade hon glatt hela vägen hem. :)

Imorgon börjar jag jobba igen och lilla bus ska en sväng till förskolan. Filuren och pappan får vara hemma och matträna i lugn och ro. Eller njae, kusinerna kommer på besök till eftermiddagen och stannar några dagar. 

2 kommentarer:

  1. Åh, så härligt att läsa att ni är på G!! blir alldeles... förväntansfull. heja Frida! Heja ni!

    SvaraRadera
  2. Ja, heja, heja!! :) Förväntansfull är ordet, sa Bill till Bull. Kram!

    SvaraRadera

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!