29 augusti 2011

Snurrigt.

Efter senaste sjukhusbesöket har det varit fullt upp. Det har varit aktiviteter med jobbet, träning, socialiserande och en helg på Astrid Lindgrens värld. En väldigt mysig helg där Bella och jag lämnade pappan och Fridan hemma och i stället tog med kompis & kompisbarn. Vi skrattade åt Pippi, fascinerades av Karlsson på taket, mysryste åt Ronja och tårades åt Bröderna Lejonhjärta. Däremellan fikade vi, åkte rutschkana och njöt av fina vädret.

Sjukhusbesöket. Som sagt, dr M lyssnade. Men förstod gjorde hon inte. Och inte höll hon med. Hon var dock noga med att poängtera att hon såg att vi var väldigt bra föräldrar till Frida och att hon förstår att vi bara vill Fridas bästa.

Dr M förklarade, igen, att Frida lever i ett svälttillstånd. Frida har anpassat sig efter så lite mat och det är därför hon ändå kan vara sig själv och vara glad större delen av dagen. Det är därför hon orkar med. Men tydligen inte så länge till. Tydligen så orkar inte kroppen leva i svält så länge utan att det påverkar utvecklingen av hjärnan, musklerna,... Därför fick vi tre veckor. Bara tre veckor eller hela tre veckor, beroende på hur man ser det, beroende på hur det går.

Det är svårt att säga emot när man inte vet. Jag vet ju inte om Frida lever i ett svälttillstånd. Det gör hon förmodligen men hur farligt är det? Hur akut är det? Jag har ingen som helst aning. Enligt Graz ska vi inte lyssna på dr M. Men det är ju svårt att låta bli.

Graz säger att Frida inte har gått upp i vikt trots sond, dr M säger att vi har haft sonden för korta tider. (Vilket får mig att få ont i magen eftersom de två månader åt gången vi sondat har varit ungefär så länge som både Frida och vi har klarat det, mentalt och fysiskt).

Så den ena säger saker vi vill höra och den andra säger saker vi inte vill höra. Vi vill gärna tro på den ena men blir rädda för konsekvenserna av det, beroende på den andra... Snurrigt? Som fan.

Graz och dr M är dock överrens om en sak; att vi inte ska få panik utan fortsätta som vi gör med Frida. Fortsätta det här försöket så länge det går.

2 kommentarer:

 1. Hej och heja Ni!

  Om Fridas kropp är inställd på svält och inte direkt känna hunger, hur menar Östra att framtiden skulle se ut. De kan ju sonda och så går hon upp i vikt men sen då? Hon lär väl knappast känna mer hunger av att sondas?

  Ta hand om er!

  SvaraRadera
 2. Nej precis... men Östra hoppas att när Frida har blivit tjock så har hennes magsäck också töjts ut så att hon på så vis känner hunger... Låter logiskt, men jaaa det har ju inte funkat förut.
  Tack för hejandet! :)

  SvaraRadera

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!