21 september 2011

Vällingen

Liten och stor. Stor skillnad. Vi har tills för någon vecka sedan endast behövt använda den lilla flaskan (förutom vid nattsondningen med pumpen), den rymmer 150ml. Tills alldeles nyss var Frida nöjd efter 70-110ml. Tog hon så mycket som 110ml i vaket tillstånd var vi i extas. På natten när vi matade i sömnen kunde hon ibland svepa hela flaskan. För ett tag sedan började hon svepa hela den lilla flaskan i vaket tillstånd. Glatt köpte vi nya, stora. Första gångerna var hon skeptisk till en stor flaska, den såg inte ut som den brukade... När nyheten lagt sig började hon glatt slurpa i sig från den stora också. Mängderna var ungefär den samma. Tills i förrgår kväll när hon plötsligt tog 180 ml!!! Och idag... idag... på dagis, hos snälla fröken V, tog hon 200ml! Det är hela Infatrini-flaskan det. Det är rekord. 

Det är mycket välling nu. Lite mat och mycket välling. Men det är okej. Vi försöker köra på det enda säkra kort vi har. Ett osäkert kort men det säkraste vi har.

Vi har förresten börjat gå in och titta till henne lite extra burdust på kvällarna. Vi vill att hon ska "råka" vakna. Graz har ju sagt åt oss att inte mata henne i sömnen längre och det gör vi inte. Vi bara tittar till henne och kanske puffar till en kudde lite extra noggrant eller flyttar lite på henne så att hon ska ligga lite bättre, kanske tänder en lampa.. och så hoppsan, hejsan är du vaken Frida? Kom ska du få lite välling. Visst halvsover hon... men det känns ändå väldigt bra. Livsviktigt. 

Det är svårt att säga hur det går. Vår strategi är att fettförstärka vällingen igen, vi hade faktiskt slutat med det eftersom vi tyckte att det gick bra med maten och eftersom vällingen inte var den största basen i dagsintaget. 

Hittills idag har hon tagit 140 ml välling på morgonen, 200 ml välling efter lunchen och 1 dl yoggi. Fröknarna sa att det varken var något/mycket lite på frukost, lunch och mellanmålen så jag räknar det som noll. Det betyder att hon har fått i sig 440kcal idag. Vi hoppas på 150ml i natt och då är vi på 600 kcal. 

Jag har räknat ut att om Frida når ungefär 600kcal så borde hon gå upp i vikt. Baserat på uppgången hon gjorde i somras när vi nattsondade, det var ungefär de mängderna hon fick i sig då. 

Vi undviker också promenader hem från dagis, som hon annars gladeligen skulle ha gjort. Jag vet verkligen inte om just det ger något men varför chansa. Vi har så klart också tagit fram Nutellan igen. En matsked Nutella är 80 kcal. Inte illa det.

4 kommentarer:

  1. Vi håller tummarna att det ger effekt på vikten!!

    SvaraRadera
  2. Jag gillar den burdusa kvällskollen:) Heja Frida och Fridas päron!

    SvaraRadera
  3. Åh, en hel flaska infatrini. Go Girl, go!

    SvaraRadera

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!