18 oktober 2011

Samlar kraft.

Jag skulle egentligen ha kommit hem först vid midnatt men vi lyckades hinna med det vi skulle och fick flyga hem med det tidigare planet. Det kändes otroligt skönt att få komma hem. Få njuta av en glad, men lite febrig, filur och ett kramsjukt litet bus.

Ungarna somnade i tid och makeN och jag har haft tid att samla kraft. Vi har gått igenom Fridas viktkurva. Gjort excelark och uträkningar över hur mycket hon har gått upp resp ned, vid vilka tidpunkter. Kontentan är att hon har totalt sett gått upp i vikt när hon haft sond, och ner i vikt när hon inte haft sond. Hon har gått upp mest i vikt när vi enbart sondade på natten. Första perioden (för ett år sedan) när vi sondade gick hon upp 55 g/vecka och sista perioden (i juli) gick hon upp 120 g/vecka. Det borde väl vara en måttstock på att det är där någonstans vi borde ligga.

Vi har googlat och vi har läst på www.pubmed.com. Vi har sökt efter, och hittat, definitioner på svält och undernäring. Vi har gjort en lista med frågor och argument. Vi har pratat om vad vi ska göra om det inte blir som vi vill. Vi har fått tid att samla kraft. Tillsammans.

En mycket bra sak är att farfar är här. Han hänger med till sjukhuset imorgon och underhåller Frida medan vi pratar med sköterskan (och ev läkaren).

3 kommentarer:

 1. Ibland är det bra att få lite extra tid precis som ni fick igår. Låter som att ni är väl rustade inför dagens besök. Skönt också att farfar är med så att ni kan ha 100% fokus på samtalet med läkarnen och sköterskan.
  Massor med kramar Petra

  SvaraRadera
 2. Styrkekram och lyckat till !!!
  Glöm inte några djupa andetag med magen!

  SvaraRadera
 3. Hoppas att allt gått bra! Vi håller tummar och tår, och hopppas på ett bra besked. Kram kram Sara, Elsa, Axel & Peter

  SvaraRadera

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!