12 november 2011

Isoleringen & vällingen.

Idag åkte hela familjen till ett köpcentrum i västra Göteborg. Hela familjen. Vi strosade och fikade. Höll oss borta från hemmet i åtminstone 2½ timme, kanske mer. Hela familjen. Fikade. Borta. Det är första gången sen innan semestern, då vi bestämde oss att stanna hemma och låta Frida få vara hemma vid mattillfällena. Vi har försökt att frångå beslutet ett par gånger men de (två) gångerna vi gjorde det, åt Frida ingenting. Det har varit för viktigt att Frida ska få chans att äta, för att vi ska ha vågat försöka igen.

Men idag, idag provade vi igen. Vi fikade på Espresso House och Frida mumsade chokladboll som om hon inte gjort annat. Ett litet steg för mänskligheten, ett stort för Frida. Ett gigantiskt för familjen. Frihet.

Det är dock svårt att skriva det och tro på det helt, just nu. På måndag morgon är det nämligen dags för vägning igen. På avd 334 där vågen är snål och personalen siffertokig. Jag har ingen aning om vad som väntar. Jag vet att Frida har gått upp i vikt sen sist. Jag vet inte om det, enligt dem, är tillräckligt. Och idag har Frida haft en konstant 11 under näsan, vi får se hur det utvecklar sig.

Förutom bruten isolering så händer det andra fantastiska saker. Frida har vid de senaste tillfällena, velat hålla i vällingflaskan själv. Hon gjorde det första gången för över två månader sedan men det höll bara i sig en kort period. Vi får se hur länge det håller i sig den här gången. Hur som helst. I vanliga fall brukar hon ha tummen i munnen och när hon vill ha vällingen tar hon ut tummen och gapar. Igår kväll tog hon flaskan själv och förde den till munnen. Sen schlurpade hon i sig nästan 190ml. Vilket inte heller har hänt på länge. Vi gick faktiskt tillbaka till de små flaskorna under en månad för att Frida minskade portionsstorleken till 110-140ml. Med de små flaskorna fick Frida i alla fall känslan av att hon drack upp.

4 kommentarer:

 1. Duktiga duktiga Frida. Jag blir glad i hjärtat när jag läser.

  Jessica

  SvaraRadera
 2. Ni är såååå underbara. Så mkt kärlek. Vill krama om er.
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 3. Ja, tummarna för imorgon! Vad härligt med lite Svensson-liv den här helgen :)

  SvaraRadera

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!