11 januari 2012

Alla barnhjärtans månad

I måndags, samma dag som vi var och gjorde ultraljud på Fridas hjärta, drog Hjärt-och Lungfonden igång sin kampanj "Alla barnhjärtans månad". Jag tänkte att vi skulle göra en insats i år igen. Förra året samlade vi in 4170kr. Det är mycket pengar det! Vi behöver inte ha några höga ambitioner om att samla in mest pengar eller mer än förra året. Det får bli som det blir. Och det blir bra det med.

Förra året gick pengarna till nätverket Gertrud som hjälper barn som inte har turen att bo nära Göteborg eller Lund att via videoöverföring få hjälp att få sina diagnoser. Läs till exempel om Fabian.

I år går pengarna till att ge fler hjärtebarn ett friskare liv. "– Barn med hjärtfel ska också kunna klättra i träd, leka i snön och följa med i skolarbetet. Därför går årets insamling till särskilt lovande forskningsprojekt kring barnhjärtan, säger Bo Lundell, överläkare och specialist i barnkardiologi vid Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna." Det låter bra tycker jag. Känner du att du gärna vill skänka pengar till just denna kampanj så vore det fantastiskt.

I år går det att välja hur mycket pengar man vill ge när man sms:ar. Om man inte kan sms: men ändå vill ge pengar så kan man sätta in pengar på Hjärt - och Lungfondens postgiro: 90 91 92-7 och skriv "barnhjärta". Dessa pengar kommer då inte på just Fridas hjärta men de gör precis lika mycket nytta!

Om du vill och kan sms:a gör då det till 72 901 och skriv något av följande:
"barnhjärta 50 1664 namn"
"barnhjärta 100 1664 namn"
"barnhjärta 200 1664 namn"

50, 100 och 200 är det belopp du vill skänka.
1664 är Frida Filurs hjärta
namn - skriv ditt eget namn så står det i hjärtat

1 kommentar:

  1. Jag gav ett litet bidrag från Vera.

    Jessica

    SvaraRadera

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!