29 februari 2012

Sista chansen

Ja, jag vet... jag sa ju att jag inte skulle tjata och visst, vi har samlat in mer pengar än förra året (4170kr) men bara så ni vet... idag är sista dagen för kampanjen "Barnhjärtans månad". Nu har du chansen att göra en god gärning, ta den chansen.

Själv har jag sms:at för brinnande livet i släkt och vänners namn. De som har fyllt år under den här tiden har fått sin present i form av sitt namn i ett bultande hjärta. Nästa mobilräkning blir inte nådig. Men ändå, det känns bra. Väldigt bra.

Vi vet inte vad som kommer hända med Fridas hjärta. Vi vet inte om hon kommer att tappa orken för att shunten inte pallar med eller om hon kommer att klara sig utan fler operationer. Det vi vet är att fler och fler har påpekat att Frida blir blå om läppar, runt mun och under fötterna. Att hon blir blå är ett tecken på hon syresätter sig dåligt, dvs att allt blod inte kommer till lungorna och syresätter sig innan det går ut i kroppen. Det betyder att shunten inte riktigt gör det den ska.

Vad som än händer så vill jag att Frida ska få ha en fungerande vardag. Så klart vill jag det. Årets insamling går till just detta. "– Barn med hjärtfel ska också kunna klättra i träd, leka i snön och följa med i skolarbetet. Därför går årets insamling till särskilt lovande forskningsprojekt kring barnhjärtan, säger Bo Lundell, överläkare och specialist i barnkardiologi vid Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna."


I år går det att välja hur mycket pengar man vill ge när man sms:ar. Om man inte kan sms:a men ändå vill ge pengar så kan man sätta in pengar på Hjärt - och Lungfondens postgiro: 90 91 92-7 och skriv "barnhjärta". Dessa pengar kommer då inte på just Fridas hjärta men de gör precis lika mycket nytta!

Om du vill och kan sms:a gör då det till 72 901 och skriv något av följande:
"barnhjärta 50 1664 namn"
"barnhjärta 100 1664 namn
"barnhjärta 200 1664 namn

50, 100 och 200 är det belopp du vill skänka.
1664 är Frida Filurs hjärta
namn - skriv ditt eget namn så står det i hjärtat


Ta chansen och skänk en slant. Det gör gott i själ och för hjärta. :)

2 kommentarer:

  1. Mobilen ville inte skriva barnhjärta utan varmhjärtat. Det stämde rätt bra på hur det blev i mitt hjärta av att ge lite.

    SvaraRadera

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!