20 mars 2012

Trappträning

Medan jag väntar på fler frågor från er kan jag berätta att Frida övar sig i att gå i trappor som vanliga människor, i stället för som aporna. Alltså, hon vill gå upprätt, inte krypa fram. Hon är lite för kort, lite för svag... men väldigt envis.

När vi var på Gastro senast sprang Frida omkring i korridoren och jag sa till dietisten något om att "ja, hon springer en hel del men det syns att hennes grovmotorik inte är riktigt lika utvecklad som jämnåriga". Dietisten höll med och sa att det beror på att Frida inte har utvecklat så mycket muskler, än. Låter väl logiskt förstås men jag blev lite paff, har inte tänkt på det så. Jag har mer tänkt att hon tappade bort ett halvårs träning när hon bara satt i matstolen och sondades, därefter kräktes och blev så trött av det att hon bara ville sova... Men det hänger väl ihop förstås.

Vi jobbar hur som helst på att komma i kapp. Idag har filuren t ex mumsat i sig en stor mängd nutella och det är ju både proteiner och kalorier. Och så övar hon sig i trapporna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!