11 augusti 2012

Skitunge.

Den där magen hon har. Den där sötaste lilla magen. Den är bråkig. Jättebråkig. Gastroläkaren tycker att Frida ska bajsa varje dag. Det tycker vi med. Det tycker inte magen. Trots daglig dos laktulos* (som vi ökar och ökar). Det är svårt att hitta rätt dos dock. För mycket så blir det för löst. För lite så blir det för hårt. Lagom är lagom i ett par dagar sen kan det bli för mycket, eller för lite. När det har gått två hela dagar utan bajs ger vi lavemang. För då börjar Frida bli påverkad. Aptiten dalar. Hon kniper med benen, försöker bajsa, gnäller och tar i så hon blir röd i ansiktet. Inget händer.

Lavemang. Frida hatar det. Jag hatar det. MakeN hatar det men gör det. Man får ta en tub med laxermedel och spruta upp i analen. Frida skriker, gråter, spänner sig, sparkar. Vi får ont i hjärtat, svettas, lirkar, tröstar och tar i.

När medlet är inne sätter vi på en blöja och väntar. Frida är orolig. Försöker hålla emot, svettas, kämpar och är ledsen. När det är klart är hon lättad. Det kom bajs!! utbrister hon glatt och vill göra High Five. Så vi byter en överfull blöja, andas ut, ökar dosen laktulos, andas ut och hoppas att det var sista gången.

För övrigt har Frida börjat ogilla laktulos. Det som förut gått som smort, är nu en evighet av lirkande och trixande. Håhåjaja. Lilla skitunge.

*)laktulos - medicin som ska verka som mjukmedel på avföringen.

5 kommentarer:

 1. Gått igenom samma sak med sonen för 6 månader sedan. Träffade tillsist en barnläkare som skrev ut Movicol Junior. Sköter nu magen själv utan mediciner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tack för tipset - jag ska kolla upp det!!! /Anna

   Radera
 2. Vår dotter får också movicol! Det ska vara skonsammare för magen. Det är ett pulver som vi blandar i vällingen. Dottern märker inte av det så det är toppen!

  SvaraRadera

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!