6 november 2012

Njuruppdatering

Fridas njurläkare ringde igår, dr W. Han är bra. Han talar till folket, på folkets vis. :) Han berättade om resultatet från novembers två njurundersökningar.

Ultraljudet visar att höger njure är full med cystor, som vi har vetat sen dag 3. Det som är positivt med den är att den har minskat i storlek lite grann. Nu är den 5 cm lång, förra gången 6 cm. För min del tycker jag att det låter så stort, på en sån liten människa. Men det är tydligen litet. Tror han sa att den friska njuren var 10 cm.

Gammakameraundersökningen visar att vänster njure tar hand om all funktion. 100% på vänster, 0% på höger. Det är också som vi visste/trodde.

Vi har inte riktigt fått klarhet i varför funktionen i vänster njure ändå inte är fullgod. Den ser fin ut, växer som den ska, ser inte ut att ha några ärr men undersökningen i våras visade på att även om den har hand om 100% av reningen, så har den bara ungefär 70% av en normal njures kapacitet att rena blodet. Dr W visste inte heller.

Hur som helst. Vi ska tillbaka och göra flera undersökningar. Så småningom en stor undersökning. Kanske typ en sådan som Abbe precis har fått göra. Men... det är så småningom det. Nästa inbokade besök är i april 2014! Alltså om 1½ år! Vi har ju gått en gång i halvåret, minst, så det känns fantastiskt skönt med en paus! Ingen radioaktivitet på 18 månader - det ni!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!