8 april 2013

Morr.

Nu ska jag bara morra lite. Så att det går över.

Jag var på förskolan och lämnade kidsen. En av pedagogerna frågade om jag var sjukskriven, hade havandeskapspenning eller var föräldraledig. Jag sa att jag var föräldraledig, för det är jag ju.

Ja, men då får du nog inte ha barnen mer än 15 timmar/vecka.

What?! Hur som helst. Hen skulle kolla upp det och jag gick därifrån, både irriterad och med lite dåligt samvete. För att jag så klart borde orka, och vilja, ha barnen hemma så mycket som möjligt. Men jag orkar inte, och vill inte. Jag vill vara ensam. Jag vill komma i kapp med blogg, foto, rensa i lådor, bädda bebissängen, tvätta babykläder, vila, se på Grey's Anatomy, jag vill vara introvert och bara tänka på mig själv.

Pedagogen ringde upp efter 20 min och meddelade att det gick bra att barnen gick full tid. I och med att man har rätt att ta ut föräldrapenning 60 dagar innan storkens beräknade ankomst så fick man också ha barn på förskolan under denna period. Om man inte hade 7-17 typ. Det skulle vara under kontrollerade former. Våra var tydligen okej, 7:45-15:30. Så allt är okej.

Anledningen till att hon ställt frågan? Det var tydligen andra föräldrar (alltså mer än en) som hade klagat och ifrågasatt om jag verkligen fick göra så.

Idag är det måndag. I torsdags var första gången de var på förskolan när jag inte var på jobbet. I två dagar har folk alltså retat sig på att jag har lämnat ungarna på förskolan. Två dagar... Snacka om jantelag, avundsjuka... Om de nu tycker att det verkar så fantastiskt överdådigt lyxigt och förmånligt så tycker jag att de borde skaffa en unge till så kan de ju njuta av samma ynnest. Eller vad tycker ni?

10 kommentarer:

 1. Morr!
  Missunnsamma regelryttare. Minns de inte själva hur det var? Tycker för övrigt att pedagogen kunde kollat upp reglerna innan hen oroade dig. Reglerna är väll dessutom att barnen har rätt till minst, inte max, 15h när förälder är föräldraledig med småsyskon? (även om jag tror att många kommuner sätter likhetstecken mellan min och max, tyvärr)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för sympatimorr!!! Jaaa, det där "minst" verkar falla bort väldigt ofta.

   Radera
 2. Typiskt! Det är inte första gången man hör detta, hur ORKAR de engagera sig och ödsla bitter energi på ren och skär avundsjuka!? Skit, i dem och njut av lugnet (vila dig med gott samvete) moooorrrrrr! Kram från Viktoria och Svea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, sånt folk ska man skita i. Jag tog en tur till Kungsmässan och tröstshoppade (till Bella :) i stället. :) Kraam!

   Radera
 3. Meeeen, att folk orkar hetsa upp sig. Man borde väl glädjas åt och vara tacksam för att man/du har den möjligheten att ladda batterierna inför det som komma skall. Kan i alla fall meddela att det inte är vi som klagat ;-)
  Kram Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, det var ju tur att du skrev det för det var ju verkligen dig jag misstänkte :D.

   Radera
 4. Hej! Uselt och tröttsamt, suck. Irriterande surmänniskor. Att de ens hunnit noterat och klagat på denna korta tid, sen vet de ju inte varför du är hemma, det finns många anledningar till att man inte är på jobbet en tid innan en förlossning (tom att man inte får för arbetsgivaren vara kvar på jobbet) sedan är det ju fullt normalt att gå hem så kort innan som du gör nu, det är tufft att vara höggravid och dessutom ha barn hemma, kroppen är inte direkt i elitform, sover dåligt gör man ju också. Hur som, här i Uppsala iaf, har man rätt till samma tid som innan förlossningen fram till en månad efter nya barnets ankomst, därefter är det max 20 h i veckan, om man inte betalar extra förstår jag det som. Vi har tur och får ta ut dessa timmar vilka dagar vi vill så vi har tre dagar i veckan, perfekt för då hinner storebror följa med på utflykter etc. som inte skulle funka med kortare dagar. Skit i surpupporna och njut av lugnet och återhämtningen innan det är dags. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tillökning!! Vi har hörts för sällan!! Maila och berätta, snälla! :) Och, jag skiter i surpupporna - så det så!!!! :) Tack för pepp!

   Kram!

   Radera
 5. Hon en stolsrullning bort9 april 2013 20:59

  Åååå, morrrrr! Varför kan inte folk lägga energi på viktiga grejer? Njut och slappa, för din och barnens och bebisens skull!

  SvaraRadera

Hallå där! Jag älskar kommentarer så skriv gärna en rad!